Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Arnold, Harold Frederick

Dienstnummer:
J24304
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-Vlieger)
Eenheid:
No. 49 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
8 augustus 1944
Aanbeveling:
Deze officier heeft als gezagvoerder van een Lancaster deelgenomen aan 32 operationele missies; hij nam deel aan operaties waaronder aanvallen op zulke zwaar verdedigde Duitse doelen als Braunschweig, Kiel, Stettin, Duisburg en KŲnigsburg (twee maal) en aan precisie aanvallen op doelen in Frankrijk zowel overdag als ís nachts. Bij een gelegenheid werd zijn toestel aangevallen en beschadigd door een vijandelijke jager die met nauwkeurig mitrailleurvuur werd verdreven en het vliegtuig werd vaardig naar de basis teruggevlogen. Ondanks de sterkst mogelijke tegenstand heeft F/Lt. Arnold steeds zijn aanvallen doorgezet en een hoge graad van moed en plichtsbetrachting getoond.
Wegens zijn deskundigheid en de grondigheid waarmee hij iedere hem toegewezen taak heeft uitgevoerd en vanwege zijn moed en plichtsbesef beveel ik hem nadrukkelijk aan voor toekenning van het Distinguished Flying Cross.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto