TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Watts, Douglas Joseph

Dienstnummer:
187244
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Watts doorliep de Rossell School (Fleetwood, Lancashire) en doceerde recht op Cambridge voordat hij naar e officiersopleiding op Sandhurst ging.

Bevorderingen:
10 mei 1941: 2e Luitenant
?: 1e Lieutenant

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
27th Lancers, Royal Armoured Corps (Leicester) (27th Lancers, Royal Armoured Corps (Leicester))
Toegekend op:
23 augustus 1945
In de vroege morgen rukte de pantsercolonne van Lt. Watts op voor de linkerspits van 56 Divisie uit toen hij bij een kleine brug kwam, gedekt door huizen die bezet waren door een aanzienlijk aantal vijanden. Het was essentieel dat de brug onbeschadigd veroverd moest worden. Watts bestormde onder zeer zwaar vuur de brug met zijn eigen ploeg en binnen 45 minuten na zijn aankomst bij de brug slaagde hij erin die te veroveren en zijn doel te consolideren waarmee de operatie volledig was geslaagd. Hij nam 56 man gevangen, veroorzaakte grote verliezen en vernietigde of maakte een grote hoeveelheid wapens en uitrusting buit waaronder een compleet hoofdkwartier van een compagnie, een halfrups munitevrachtwagen, 15 karren geladen met zware mortiermunitie en een grote hoeveelheid bespannen wagens.

Toegekend als onmiddellijke MC.
Military Cross (MC)

Bronnen

  • - Second Supplement to The London Gazette Issue 35167 published on the 16 May 1941
    - Supplement to The London Gazette Issue 37235 published on the 21 August 1945
    - Woolley and Wallis

Foto