TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Freitas, Vernon J.

Dienstnummer:
O-1170375
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
3rd Battalion, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (3rd Battalion, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
First Lieutenant Vernon J. Freitas, 0-1170375. Field Artillery, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika in de omgeving van **** in Frankrijk op 10 augustus 1944. Een bijzondere gevechtsgroep, bestaande uit Company I, 134th Infantry met toegevoegde artillerie lanceerde een aanval op ***** met als doel de achterhoede en de flank van vijandelijke troepen aan te vallen die de voortgang van twee bataljons infanterie ophielden. Toen de gevechtsgroep een kilometer voor de stad werd opgehouden door zwaar vijandelijk vuur van allerlei soorten, ging Lieutenant Freitas, artillerieverbindingsofficier, alleen 300 meter naar voren langs de vijandelijke stellingen naar een gebouw van waaruit hij nauwkerig artillerievuur kon leiden om de vijandelijke artillerie en motieren te neutraliseren. Lt. Freitas stelde met zijn nauwkeurige vuurleiding de gevechtsgroep in staat de doorstoot voor te zetten en de missie te voltooien. Zijn moed en plichtsbesef strekken de strijdkrachten tot eer. Hij kwam in Californië in militaire dienst

Voor actie die werd getoond op 10 augustus 1944, nabij Saint-Jean-du-Corail/departement Manche, Laag-Normandië, Frankrijk.
Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 28 (2 september 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto