TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Chavet, William J.

Dienstnummer:
O-1323107
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company I, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
First Lieutenant William J. Chavet, O-1323107, Infantry, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika in de omgeving van **** in Frankrijk op 12 november 1944. Toen het Third Battalion, 134th Infantry, opdracht kreeg om Heuvel 271 te veroveren, was Company I onder bevel van Lieutenant Chavet een van de aanvallende eenheden. Kort na het begin van de aanval stuitte Company I op sterke vijandelijke tegenstand en leed verliezen, waarop Lieuteant Chavet naar de kop van zijn compagnie ging en die voorwaarts leidde. Daarbij raakte hij gewond aan zijn voet maar hij weigerde behandeling of afvoer, vastbesloten de missie met succes te voltooien. Pas nadat het doel was veroverd en hij de posities van de onderdelen van zijn eenheid had bepaald liet Lt. Chavet zich afvoeren. De kracht van Lt. Chavet, zijn leiderschap en zijn plichtsbesef strekken zijn aard als officier tot eer. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst

Voor actie die werd getoond op 12 november 1944, nabij Château-Salins/departement Moselle, Lotharingen, Frankrijk.
Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 57 (18 december 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto