TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Werner, Walter R.

Dienstnummer:
33836520
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
Company K, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company K, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Private Walter R. Werner, 33836520, Infantry, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika in het bos van **** in Frankrijk op 12 november 1944. Toen de voortgang door het bos van **** van zijn peloton werd opgehouden door vijandelijk mitrailleurvuur van voren, ging Pvt. Werner, bazookaschutter, die had ontdekt dat de vijand op de tweede verdieping van een gebouw zat, naar een deels ongedekte positie en schakelde de Duitse mitrailleur van een afstand van 150 meter met één schot uit. Later werd ontdekt dat Pvt. Werner met zijn nauwkeurige vuur twee vijandelijker mitrailleurs had uitgeschakeld en drie Duitsers gedood. Pvt. Werner’s minachting voor persoonlijke veiligheid en de opmerkelijke vaardigheid met zijn wapen strekken zijn aard en opleiding als soldaat tot eer. Hij kwam in Pennsylvanië in militaire dienst.

Voor actie die werd getoond op 12 november 1944, nabij Château-Salins/departement Moselle, Lotharingen, Frankrijk.
Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 57 (18 december 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto