TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Grobe, Albert E.

Dienstnummer:
39307368
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Staff Sergeant Albert E. Grobe, 39307368, Infantry , United States Army, wegens dapperheid in actie in de omgeving van Jallacourt in Frankrijk op 30 september 1944. In de loop van een sterke vijandelijke tegenaanval slaagde de vijand erin frontstellingen van het Third Battalion, 134th Infantry te doorbreken en een groep van vier vijandelijke infanteristen bereikte de omgeving van de commandopost van Company L, 134th Infantry. Hoewel zijn trekkervinger bij de eerste schotenwisseling al was afgerukt, hield Sgt. Grobe, sectieleider, stand en doodde alle vier de Duitsers met geweervuur. Voordat hij zich liet afvoeren raapte hij de wapens van de dode Duitsers op om the voorkomen dat andere infiltrerende troepen die zouden gebruiken. Met zijn onverschrokken moed en zijn dodelijke nauwkeurigheid onder grote moeilijkheden nam Sgt. Grobe een directe dreiging voor de commandopost van de compagnie weg en zijn actie strekt zijn aard en opleiding als soldaat tot eer. Hij kwam in Oregon in militaire dienst.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 50 (4 November 1944).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto