TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hum, Edward K., Jr.

Dienstnummer:
O-1322031
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
Company A, 1st Battalion, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army
Toegekend op:
8 augustus 1944
Second Lieutenant Edward K. Hum, O-1322031, Infantry, United States Army, wegens waardevolle diensten in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika op 17 juli 1944 in de sector van Saint Lô in Normandië in Frankrijk. Tijdens de operaties bij Heuvel 122 raakte het peloton van Lt. Hum afgesneden van de rest van de compagnie. Hij vond een telefoon met kabel, legde die onder zwaar vuur naar de commandopost van het bataljon en herstelde zo de verbinding met zijn compagnie. Hij hielp ook persoonlijk bij het instellen van tegenvuur op de vijand.
De vastberaden en vindingrijke actie van Lt. Hum, uitgevoerd met minachting voor zijn eigen veiligheid en het daarmee vervolgens voor de organisatie veel makkelijker maken de missie te voltooien, strekt de strijdkrachten tot eer. Hij kwam in Ohio in militaire dienst.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 16 (8 augustus 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Company A, 1st Battalion, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army
Toegekend op:
29 oktober 1944
Silver Star Medal (SSM)
First Lieutenant Edward K. Hum, O-1322031, Infantry, United States Army, wegens dapperheid in actie bij ***(Nancy) in Frankrijk op 18 september 1944. Toen de A en C Company, 134th Infantry de vijand van Heuvel *** (Pain de Sucre) hadden verdreven en dit hoge terrein hadden bezet, deed de vijand na het invallen van de duisternis een tegenaanval waarbij de bevelvoerend officier van A Company dodelijk gewond raakte. Lt. Hum, Eerste Officier van A Company nam het bevel over en voerde zijn mannen aan in een man tegen man gevecht tegen de vijand. In de duisternis en de verwarring raakten de mannen van A Company afgesneden. A en C Company trokken zich toen terug en de vijand heroverde de heuvel. Bij het aanbreken van de dag ontdekte Lt. Hum dat hij en elf anderen op het hoge terrein waren achtergebleven, omsingeld door de vijand. Met gebruikmaking van goed inzicht, kalmte en opmerkelijk leiderschap Leidde Lt. Hum zijn mannen door de vijandelijke linies naar de voet van de heuvel, reorganiseerde het restant van Company A en voegde zich bij het 3rd Battalion in een aanval waardoor het hoge terrein met succes werd heroverd.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 48 (29 oktober 1944).

Bronnen

Foto