TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hafner, William O.

Dienstnummer:
12190839
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company L, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Private First Class William O. Hafner, 12190839, Infantry, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika in de omgeving van **** (Achain) in Frankrijk op 13 november 1944. Tijdens een aanval op vijandelijke stellingen op hoog terrein bij **** (Achain) raakte Private Hafner, een munitiedrager door een ontploffende granaat aan zijn hand gewond. Zijn toestand negerend, nam hij de taken van eerste schutter in zijn 60 mm mortierploeg, die nogal was uitgedund over en vuurde met zijn wapen ter ondersteuning van de missie van de compagnie. Toen het eerste doel was bereikt, droeg Pvt. Hafner de mortier en de grondplaat mee naar het volgende doel, bracht zijn wapen in stelling en hervatte het vuur. Zo bleef hij in actie gedurende een periode van tweeëneenhalf uur nadat hij gewond was geraakt totdat hij uiteindelijk bevel kreeg zich bij een verbandpost te melden. Pvt. Hafner's heldhaftige vurigheid zijn missie te voltooien en zijn volledige minachting voor persoonlijk welzijn vormen een eerbetoon aan zijn aard en opleiding als soldaat.
Hij kwam in Washington in militaire dienst.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 57 (18 december 1944).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto