TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Klinsky, Joseph R.

Dienstnummer:
20723787
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private 1st Class
Eenheid:
Company M, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army (Company M, 134th Infantry Regiment, 35th Infantry Division "Santa Fe", U.S. Army)
Private First Class Joseph R. Klinsky, 20723787, Infantry, United States Army, wegens heldhaftige prestaties in het kader van militaire operaties tegen een vijand van de Verenigde Staten van Amerika in de omgeving van ****** (Saint-Jean-Rohrbach) in Frankrijk op 24 november 1944. Tijdens een aanval op *** (Saint-Jean-Rohrbach) werd een jeep met aanhanger, geladen met 81 mm mortiergranaten door vijandelijk vuur geraakt waardoor meer dan 100 granaten ontploften. Met volledige minachting voor zijn eigen veiligheid, rende Private Klinsky, een koerier, naar de plek van het gevaar en haalde er twee voertuigen weg, zo voorkwam hij dat ze vernietigd werden. Om dit te kunnen volbrengen moest hij zich niet alleen een weg tussen ontploffende granaten door banen maar stond hij ook bloot aan een zwaar vijandelijk artilleriespervuur; de rook van witte fosfor die over het gebied dreef vormde een extra hindernis. Een van de voertuigen die door Pvt. Klinsky werden weggehaald en ook geladen met 81 mm mortier munitie raakte in brand terwijl hij het naar een veilige plek reed. Met groot vertoon van moed en tegenwoordigheid van geest slaagde Pvt. Klinsky erin de vlammen te doven en redde zo waardevolle munitie en ook het voertuig. De vindingrijke actie van Pvt. Klinsky onder groot persoonlijk gevaar strekt zijn aard en opleiding als soldaat tot eer en past binnen de hoogste tradities van de strijdkrachten. Hij kwam in Nebraska in militaire dienst.

Headquarters 35th Infantry Division, General Orders No. 11 (12 februari 1945).
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

Foto