TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gardiner, Frederick Henry

    Dienstnummer:
    517540
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Frederick Gardiner bezocht St. Bart’s Hij ging weg toen hij 15 was en ging bij de Buckland Papierfabriek werken; daarna meldde hij zich in juni 1934 bij de Raf als vliegtuigmonteur. Hij werd radiotelegrafist en na dienst in het buitenland volgde hij de opleiding tot waarnemer. Hij slaagde daarvoor en werd bevorderd tot sergeant.

    Bevordering:
    4 mei 1950: Pilot Officer (permanent)
    4 mei 1951: Flying Officer
    4 november 1953: Flight Lieutenant
    1 januari 1960: Squadron Leader
    1 mei 1963: Pensioen/ontslag op eigen verzoek

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Sergeant
    Eenheid:
    Royal Air Force
    Toegekend op:
    14 november 1939
    In september 1939 werd het vliegtuig waarin Sergeant Gardiner waarnemer was door vijandelijke toestellen aangevallen. Twee benzinetanks werden doorboord maar ondanks de rook en bloedend uit een schampschot boven zijn rechteroog bleef deze man zijn taak vervullen en slaagde erin een nauwkeurige koers naar de basis uit te zetten. Het vliegtuig vloog bij de landing in brand en hoewel zijn eigen kleren in brand stonden begon Sgt. Gardiner de brandende kleding van de radiotelegrafist te doven door hem over de grond te rollen en de vlammen met zijn handen uit te slaan. Pas toen zijn pogingen waren geslaagd bekommerde hij zich over zijn eigen kleding.
    British Empire Medal (BEM & EGM)

    Bronnen

    Foto