TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Maguire, Albert Michael

Geboortedatum:
30 december 1922
Dienstnummer:
7949696 (NCO)/323517 (Officer)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Albert Maguire volgde zijn opleiding aan de Hutton Grammar School en aan het Trinity Hall College. Hij diende in Afrika (M.M.) en in Italië (M.C.) en werd op 18 juni 1944 bevorderd tot 2de luiteant.
Hij werd in 1946 overgeplaatst naar het Inns of Court Regiment en werd lid van de Onderzoekscommissie Oorlogsmisdaden. Hij werd in 1949 beëdigd als advocaat.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Trooper (Soldaat)
Eenheid:
Royal Armoured Corps (Preston)
Toegekend op:
22 april 1943
Aanbeveling:
Op 1 maart werden Trooper Maguire en Corporal Cox erop uitgestuurd om te rapporteren over vijandelijke troepenbewegingen in de gebieden 3248 en 3348 (Tunesië, blad 4). Ze reden hun carrier zover als veilig leek en gingen te voet naar voren naar een waarnemingspost. Er werden vijandelijke tanks waargenomen en er werd een rapport per radio vanaf de carrier naar het HRQ gestuurd. De artillerie opende het vuur en Trooper Maguire en Corporal Cox gingen naar hun post terug waar ze met tussenpozen ongeveer twee uur lang het vuur corrigeerden. Als gevolg werden er twee Mk VI’s vernietigd en diverse andere die al waren uitgeschakeld werden zwaar beschadigd. Om hun rapporten te kunnen verzenden legden ze om de beurt onder aanzienlijk vuur van mitrailleurs en kleine wapens de 300 meter naar de carrier af.
Hun observatiepost lag regelmatig onder zwaar mortiervuur en hun optreden was steeds voorbeeldig en inspirerend.
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
North Irish Horse, Royal Armoured Corps (Preston) (North Irish Horse, Royal Armoured Corps (Preston))
Toegekend op:
13 december 1945
Military Cross (MC)
Aanbeveling:
Op 9 en 10 april bij de Senio was Lt. Maguire met zijn groep tanks het eerst over de rivier en met zijn moedigde actie garandeerde hij het behoud van het bruggenhoofd. De volgende dag, 10 april leidden troepen de uitbraak, door knappe manoeuvres verdreef hij vier vijandelijke S.P.’s en hielp de infanterie met het maken van vele gevangenen. In de nacht van 12 april speelde hij een opvallende rol bij een nachtelijke doorstoot van 6 kilometer en op de volgende morgen gingen zijn troepen, niet vergezeld van infanterie rechtstreeks langs de oever van de Santerno en schoten vele posten overhoop. Hij bereikte de samenvloeïng van de Reno en de Sento en maakte zo de weg vrij voor de Gruppo Cremona.
Deze officier heeft voortdurend energie en bereidheid getoond tegen de vijand op te trekken. Gedurende de winter heeft hij deelgenomen aan vier zeer geslaagde troepenacties en raakte gewond toen hij te voet op patrouille was. Hij boezemde bij zijn troepen het grootste vertrouwen en de grootste strijdlust in en heeft met succes de meest moeilijke en gevaarlijke taken uitgevoerd.
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met "1st ARMY"-gesp.
Africa Star

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 35987 published on the 20 April 1943
    - Supplement to The London Gazette Issue 36621 published on the 21 July 1944
    - Supplement to The London Gazette Issue 37386 published on the 11 December 1945
    - Dixons Medals

Foto