Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Fowler, Millard F.

Geboortedatum:
1921 (Republic/Washington, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
24 april 2008 (Okanogan/Washington, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Millard F. Fowler werd in 1921 geboren als zoon van Willard en Fern Fowler. In 1940 studeerde hij af aan de Hijgh School in Okanogan en nam hij de Fowler Construction Co. over van zijn vader.

in juli 1942 ging hij in dienst bij de U.S. Navy en ontving een vliegopleiding bij het Marine Flight Corps te Corpus Christy, waar hij op 10 juli 1943 zijn wings ontving. Diezelfde dag trad hij in het huwelijk met Frances Jones. Millard Fowler werd toegewezen aan Marine Fighter Squadron 218 (VMF-218) en kwam in januari 1944 aan op Bougainville. Hier vloog hij met de Chance Vought F4U Corsair "Lady Frances". Hij vloog totaal 110 operationele vluchten voor hij in 1946 eervol werd ontslagen.

Na de Tweede Wereldoorlog bleef hij de Fowler Construction Co. leiden tot 1971, bouwde de Fowler's Mobile Home Park in Okanogan. Het echtpaar Fowler kreeg twee zoons en een dochter.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend op:
10 juli 1943
Navy Aviator Wing
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Marine Fighter Squadron 218 (VMF-218)
Aanbeveling:
In twee tours heeft Lieutenant Fowler deelgenomen aan 51 gevechtsmissise boven Japans gebied waarbij hij regelmatig op intens luchtafweervuur en sterke tegenstand van vijandelijke jagers stuitte. Op 3 februari, terwijl hij dekking gaf aan bommenwerpers in een aanval op de vliegbasis Tobera op New Britain Island viel hij een vijandelijke jager aan die de formatie probeerde te onderscheppen en schoot hem neer. Zijn bekwame vliegkunst en zijn dappere plichtsbesef droegen aanzienlijk bij aan het succes van alle missies en pasten binnen de hoogste tradiies van de Amerikaanse Marine.
Air Medal (AM)

Bronnen

  • Foto 1: Pat Fowler
  • - Public Relations Section, Western Procurement Division, U.S. Marine Corps
    - The Wenatchee World

Foto