TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Burrow, Edgar Whittaker

Dienstnummer:
505255
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Edgar Burrow diende tijdens Wereldoorlog Twee vanaf maart 1944 bij 298 Squadron, R.A.F. , waarschijnlijk vanwege zijn werk als lid van de grondbemanning tijdens de Battle of Britain (?).
Hij werd op 19 september 1949 ook onderscheiden met de Long Service & Good Conduct Medal.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend op:
1 januari 1941
Mentioned in Dispatches
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrant Officer (Vaandrig)
Eenheid:
Royal Air Force
Toegekend op:
13 juni 1946
Aanbeveling:
Deze N.C.O. is sinds maart 1944 Eerste Monteur geweest en heeft vanaf het begin veel bijgedragen aan de efficiëncy van de eenheid. Hij heeft veel bijgedragen aan het vermogen het maximale aantal luchtwaardige toestellen bijeen te krijgen voor sleepvluchten zoals op D-Day, Arnhem en voor de oversteek van de Rijn. Hij heeft ook talloze vluchten gemaakt in toestellen die werden getest. Warrant Officer Burrow werd steeds uitgekozen mee te gaan op massale zweefvliegoperaties en tijdens de afgelopen maanden werd hij gekozen tot Squadron Airborne Halifax voor taken binnen Transport Command, een taak die hij met succes volbracht. Hij heeft steeds een fraai voorbeeld gesteld aan hen die met en onder hem werkten.
Member of the Order of the British Empire (MBE)

Bronnen

  • - Fifth Supplement to The London Gazette Issue 37598 published on the 4 June 1946
    - Spink

Foto