TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Crosson, Thomas A.

Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Staff Sergeant (Sergeant-majoor)
Eenheid:
Company G, 3rd Battalion, 242nd Infantry Regiment, 42nd Infantry Division "Rainbow", U.S. Army (Company G, 3rd Battalion, 242nd Infantry Regiment, 42nd Infantry Division "Rainbow", U.S. Army)
Toegekend op:
28 april 1945
Aanbeveling:
Wegens dapperheid in actie, dienend bij Company G, 242nd Infantry Regiment, 42nd Infantry Division in actie op 20 maart 1945 bij Ludwigswinkel in Duitsland. Tijdens de aanval op de Siegfriedlinie vestigde Company G, 242nd Infantry zijn commandopost bij de zuidelijke oever van de rivier de Saarbach. Toen het lijnteam niet aankwam, meldde Segeant Crosson zich als vrijwilliger om terug te gaan om de reden van het oponthoud te weten te komen. Bij het oversteken van open terrein, in helder maanlicht in he volle zicht van de vijand en onder vuur van vijandelijke mitrailleurs en mortieren ontdekte hij de lijn die door het team was achtergelaten nadat ze hem gedeeltelijk hadden gelegd. Sgt. Crosson pakte de lijn op en terugkerend onder vijandelijk mitrailleur- en mortiervuur legde hij de lijn naar de commandopost. Zijn moed en gedurfd intiatief hadden tot gevolg dat een vitale verbinding werd gelegd die het leiden van artillerievuur op goed versterkte vijandelijke posities mogelijk maakte.

General Orders No. 47, Headquarters 42dd Infantry Division (April 28, 1945).
Silver Star Medal (SSM)

Bronnen

Foto