TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McNatt, Kenneth

Geboortedatum:
(Loveland/Colorado, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
4 september 2012 (Wheaton/Illinois, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Loopbaan:
1942: U.S. Navy;
? - 1948: Denver University;
1948 - 1983: Exxon Corporation.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (junior grade) (Luitenant-ter-Zee 2e Klasse (junior))
Toegekend op:
1944
Beschrijving:
Lt. (jg) Kenneth J. McNatt, tweede piloot nam op 50 voet boven het doel de besturing van een Ventura over toen de gezagvoerder door flak werd gedood, twee bemanningsleden ernstig gewond raakten en de besturing van het toestel beschadigd werd. Hoewel hij nog nooit eerder alleen met een Ventura een landing had gemaakt, bracht hij met hulp van Thomas Reed, Aviation Machinist's Mate, Third Class, USNR, uit Jellico, Tennessee, het toestel veilig binnen.
Lt. (jg) Kenneth J. McNatt, USNR landde op 19 april zijn toestel veilig op Kwajalein nadat de gezagvoerder boven Wotje door flak was gedood. Lt. (jg) Kenneth J. McNatt toonde grote moed en vaardigheid door de besturing op 50 voet boven het doel over te nemen en het ondanks schade aan de besturing terug te vliegen naar Kwajalein. De hele bemanning, waarvan er twee ernstig gewond waren, gedroeg zich op uiterst voorbeeldige wijze.

Toegekend met "V" voor "Valor".
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto

Thema's