TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Coldham, Peter Abernathy

Geboortedatum:
18 februari 1919 (Sydney)
Overlijdensdatum:
1995
Dienstnummer:
Aus.401908
Nationaliteit:
Australische (1901-heden, Federaal Koninkrijk)

Biografie

Voor de oorlog studeerde Coldham rechten aan de universiteit van Melbourne en was hij lid van de Melbourne University Rifles. Daarna, in 1941 meldde hij zich bij de Royal Australian Air Force. Kort nadat hij bij de Royal Air Force was gedetacheerd volgde hij de opleiding in Rhodesië voordat hij naar Engeland ging. Hij vloog bij 460 Squadron en bestuurde tweemaal het toestel G for George dat nu bij het Australin War Memorial ten toon wordt gesteld. Later diende hij bij 159 Squadron.
Coldham werd in januari 1946 uit de dienst ontslagen.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Pilot Officer (2e Luitenant-Vlieger)
Eenheid:
No. 156 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
19 oktober 1943
Aanbeveling:
Voordat hij bij zijn squadron kwam, heeft Pilot Officer Coldham een fraaie staat van operationele dienst behaald die nog beter is geworden door het uitstekende werk dat hij onlangs heeft verricht. Hij heeft op vele missies moed en vastberadenheid getoond bij het identificeren van zijn doelen en het doorzetten van zijn aanvallen. Hij heeft altijd een hoog niveau van bekwaamheid en leiderschap getoond.

Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend op:
januari 1944
Path Finder Force Badge
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 156 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
11 februari 1944
Aanbeveling:
Flight Lieutenant Coldham heeft zich altijd bewezen als een opmerkelijk piloot en gezagvoerder. Hij heeft grote moed en vastberadenheid getoond tijdens zijn tour die hij vrijwillig heeft verlengd om hem te laten samenvallen met die van zijn bemanning. Hij is vaak uitgestuurd om zwaar verdedigde doelen van de vijand aan te vallen en ondanks de zware tegenstand die hij soms ontmoette heeft hij nooit nagelaten zijn aanvallen met succes door te zetten.

Tweede DFC toegekend als gesp voor op het lint van de eerste DFC.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto