TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Allenby, George Thomas

Geboortedatum:
1908 (Pickering, Engeland)
Overlijdensdatum:
9 februari 1943 (Noordzee, Nederland)
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Algemene Begraafplaats Alkmaar
Rij: F. Graf: 1.
Dienstnummer:
P/JX339242
Nationaliteit:
Britse

Biografie

George Thomas Allenby werd in 1908 geboren als de zoon van Thoomas Allenby en Kate Eliza Allenby. Diende als Able Seaman met de functie van Gunner bij de basis H.M.S. President III. Hij was gestationeerd aan boord van het koopvaardijschip s.s. Pacific. De s.s. Pacific voer op 7 februari 1943 uit te Sunderland met Konvooi FS 33. Het konvooi raakte vermist in zware zee en een aantal schepen keeren niet meer terug. Eťn daarvan was ss. Pacific.
Het lichaam van George Allenby werd uit de Noordzee opgevist en in Nederland aan land gebracht. Hoewel de steen de overlijdensdatum van 9 februari 1943 draagt in verband met de datum van verdwijning van de s.s. Pacific, zou hij, volgens het grafregister van de begraafplaats, op 23 februari 1943 overleden zijn, wat waarschijnlijk de datum is waarop zijn lichaam uit zee werd gevist. Hij werd op 23 maart 1943 begraven.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen