TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Long, Ronald Walter

Geboortedatum:
1920 (Stratford/Ontario, Canada)
Overlijdensdatum:
16 september 1944
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Esbjerg
Vak: A. Rij: 13. Graf: 21.
Dienstnummer:
J/18760
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Lancaster PB527 startte om 22:35 van Gransden Lodge. 490 vliegtuigen namen deel aan een aanval op Kiel maar met rampzalige gevolgen voor de R.A.F. De Geallieerden verloren tijdens deze aanval vijf vliegtuigen (2 andere stortten tijdens de start neer) met het verlies van 28 bemanningsleden. PB 527 werd ten zuiden van Esbjerg door Flak getroffen en stortte om 02:00 uur neer in de Noordzee voor de westkust van Denemarken.
Ronald Walter Long schijnt op het strand bij Vejers te zijn aangespoeld.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 405 (Vancouver) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
14 november 1944
Aanbeveling:
Deze officier, nu bezig aan zijn tweede operationele tour, is een uitmuntend piloot en gezagvoerder. Het merendeel van de aanvallen gedaan door Flight Lieutenant Long was gericht op zwaar verdedigde vijandelijke doelen maar hij liet zich nooit afleiden bij het krachtig doorzetten van zijn aanvallen waardoor hij een fraai voorbeeld voor zijn bemanning was. Zijn vliegkunst en leiderschap zijn boven alle twijfel verheven en hebben een gunstig effect gehad op alle piloten in zijn squadron met minder ervaring dan hijzelf. Hij wordt nadrukkelijk voorgedragen voor uitgestelde toekenning van het Distinguished Flying Cross.

At the time of the recommendation he had flown 41 sorties (187 hours 40 minutes)
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

Foto