TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Dallaire, Rejean Raymond

Geboortedatum:
29 september 1924 (Toronto/Ontario, Canada)
Overlijdensdatum:
15 april 1945 (Hoogkerk/Groningen, Nederland)
Begraven op:
Oorlogsgraven van het Gemenebest Gemeentelijke Begraafplaats Hoogkerk
Vak: C. Rij: 8. Graf: 22.
Dienstnummer:
C/94415
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Rejean (Regean) werd op 29 september 1923 geboren in Toronto als zoon van Joseph Thomas Dallaire en Gilberte Dallaire (beiden Frans-Canadees) uit Ottawa. Zij waren op 27 oktober 1921 getrouwd in Moonbeam Ontario. Zijn broers waren Laval (RCAF overzees) en Raymond Dallaire en zijn zuster Raymonde Dallaire verbleef in een klooster.

Hij had gedurende 9 maand een vaste vriendin.

Hij was kantoorbediende en lid van de rooms-katholieke kerk. Hij sprak en las Engels en Frans. Zijn sporten waren ijshockey, rugby en zwemmen (duiken van een hoogte van 75 voet). Zijn hobby het was het uitgebreid lezen van geschiedenis, historische romans en aardrijkskunde etc. Hij kon auto- en motorrijden en kleine reparaties verrichten.

Dallaire trad in december 1941 toe tot het Canadese leger en ongeveer een jaar later werd hij parachutist bij het Canadian Parachute Battalion (C.P.B.). Dallaire trainde in Fort Benning en Camp Shilo voordat hij in juni 1943 naar Europa werd uitgezonden. Hij raakte gewond bij een sprong en werd in 1945 bij de Calgary Highlanders, R.C.I.C. (Pte) ingedeeld.

Rejean sneuvelde op zondag 15 april 1945 op de leeftijd van 21 jr. tijdens de bevrijding van de stad Groningen.

Hij diende bij de Calgary Highlanders.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen