TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Campbell, John

Dienstnummer:
866797
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Stanley John - Jock - Campbell kwam uit Edinburgh in Schotland en diende tijdens WO @ als kanonnier bij de Royal Artillery en nam deel aan de invasie in Normandië waar hij bij G Troop, Z Battery, 21st Anti Tank Regiment diende.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Bombardier
Eenheid:
21st Anti Tank Regiment, Guards Armoured Division, British Army
Toegekend op:
21 december 1944
Aanbeveling:
In de avond van 4 augustus 1944 gaf Bombardier Campbell, ondercommandant en richter van een 17 ponds anti tankkanon zijn nummer 1 alle mogelijke hulp om het kanon onder vuur naar voren te brengen en de stelling bij Maisoncelle 7139 te consolideren die was veroverd door een compagnie van de Scots Guards, toegevoegd aan de 3rd Irish Guards. Op 5 augustus om 01:00 uur werd de stelling door vijandelijke infanterie en tanks aangevallen. Optredend als lader voor Lance Sergeant Harris gaf Campbell hem alle mogelijke steun. Toen de voorste tank hun positie naderde werkte L/Sgt Harris door en zijn eerste schot was een voltreffer. Hiermee verried hij echter hun positie en de twee volgende tanks openden onmiddellijk het vuur van dichtbij. L/Sgt Harris mikte op elk van de twee afzonderlijk, vuurde een schot op elke tank en plaatste voltreffers waardoor beide tanks in brand vlogen. Campbell bleef toen de vijand met kleine wapens bestoken. Een paar uur later plaatsten deze twee N.C.O.’s een treffer op een van zes vijandelijke tanks die hun positie naderden en dwongen de andere zich te verspreiden. Gedurende de nacht toonde kanonnier Campbell de grootste moed en vechtlust onder vuur van vijandelijke tanks op 100 meter afstand. De goede hulp die hij L/Sgt Harris verleende en de uitstekende samenwerking aan het kanon tussen deze twee N.C.O.’s voorkwamen dat de compagnie van de Scots Guards onder de voet werd gelopen.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto