TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Sambridge, Albert James

Geboortedatum:
juni 1900
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
Member, A.R.P. Rescue Party, Hackney (Member, A.R.P. Rescue Party, Hackney)
Toegekend op:
7 juli 1941
Aanbeveling:
Een gebouw werd door een hoog explosieve bom geraakt waardoor op de verdiepingen brand ontstond en de waterleiding brak. Er moest voor de leden van de ploeg een opening in het puin worden gemaakt om in de kelder te komen waar het water een meter hoog stond en nog verder steeg. Er werd een vrouw gevonden maar die kon niet worden weggehaald. Het water was nu tot anderhalve meter gestegen en de mannen werd aangeraden te vertrekken. Sambridge bleef zich echter inspannen om de vrouw te redden.
Door onder water te gaan wist hij haar gedeeltelijk te bevrijden. Hij liet toen een touw naar beneden komen dat hij om zichzelf en de vrouw bond. Hij gaf de mannen boven aanwijzingen om aan het touw te trekken, nam het gewicht over op zijn eigen lichaam en zo werd de vrouw bevrijd. Het water stond nu een halve meter onder het plafond maar hij wist haar door het gat te leiden waardoor ze in veiligheid werd gebracht. Vanwege de volledige duisternis en de moeilijkheden die hij had bij het redden van het slachtoffer bleef Sambridge achter, zwemmend in het water dat tot minder dan tien centimer onder het plafond steeg tot hij op het punt van instorting zelf ook werd gered. Bij het uitvoeren van deze dappere redding toonde Sambridge uiterst plichtsbesef en totale minaching voor eigen veiligheid.

LG 35210/3895.
George Medal

Bronnen

  • - Second Supplement to The London Gazette of 4th July 1941, Issue 35210, dated 7th July 1941

Foto