TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Moura, Danilo Marques

    Geboortedatum:
    30 juni 1916 (Cachoeira do Sul/Rio Grande do Sul, Brazilië)
    Overlijdensdatum:
    14 mei 1990 (Rio de Janeiro/Rio de Janeiro, Brazilië)
    Nationaliteit:
    Braziliaanse (1889-heden, Republiek)

    Biografie

    Danilo Marques Moura was lid van het 1e Braziliaanse Jager Squadron (1º GAVCA), dat deel uit maakte van de 350º Fighter Group USAAF. Hij had 10 missies gevlogen voordat zijn P-47 Thunderbolt in Castelfranco-Italië werd neergeschoten tijdens zijn 11e missie. Danilo bereikte de geallieerde strijdmachtbasis in Pisa na meer dan 340 kilometer te hebben gelopen gedurende bijna 30 dagen.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Segundo-tenente (2e Luitenant)
    Eenheid:
    Primeiro Grupo de Aviação de Caça, Força Aérea Brasilieira (1e Jager Groep, Braiziliaanse Luchtmacht)
    Toegekend op:
    18 april 1945
    Aanbeveling:
    Wegens waardevolle prestaties in de lucht als piloot van een P-47 op 20 januari 1945. Lieutenant Danilo vloog in een formatie jachtbommenwerpers die een belangrijk vijandelijk brandstofdepôt als doel had dat zwaar werd verdedigd door intens en nauwkeurig afweervuur. Ondanks de hevigheid van het vuur loste Lt. Danilo zijn bommen van minimale hoogte waarmee hij bijdroeg aan de vernietiging van vier gebouwen en grote hoeveelheden brandstof. Na het voltooien van hun primaire missie beschoten Lt. Danilo en de rest van de formatie konvooien in het gebied waardoor 14 vrachtwagens en vier electrische bussen werden vernield. Zijn doelmatigheid in de lucht en zijn plichtsbesef hebben hem en de strijdkrachten van de Geallieerden tot eer gestrekt.

    General Orders No. 38, AAF/MTO, 18 April 1945.
    Air Medal (AM)

    Bronnen

    • - Air Medal citation
      - Family Records
      - Decorations

    Foto