TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Becker, Byron F.

Geboortedatum:
26 januari 1917 (Pardeeville/Wisconsin, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
15 april 2013 (Madison/Wisconsin, Verenigde Staten)
Dienstnummer:
02 047 914
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Byron F. Becker werd op 26 januari 1917 geboren als zoon van William en Minnie (Wing) Becker. Op 20 januari 1942 werd hij opgeroepen voor militaire dienst. Hij huwde op 30 september 1943 met Margaret "Kay" McCarthy.

Bevorderingen:
?: 2nd Lieutenant;
?: 1st Lieutenant.

Loopbaan:
1 september 1943 - 3 februari 1946:
ASF Instructor, Medical;
AGF Letter Officer;
AGF Ambulance Officer.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
Collecting Company A, 6th Medical Battalion, 6th Infantry Division "Sight Seein' Sixth", U.S. Army (Collecting Company A, 6th Medical Battalion, 6th Infantry Division "Red Star", U.S. Army)
Aanbeveling:
Wegens waardevolle prestaties in het kader van militaire operaties tegen de vijand in de provicie Bataan op Luzon in de Filippijnen van 13 tot 21 februari 1945.
Lieutenant Becker, pelotonsleider in een brancardcompagnie was onder de meest moeilijke omstandigheden verantwoordelijk voor het afvoeren van de gewonden van een eenheid stoottroepen van een regiment. Zijn eenheid had een groot tekort aan ambulances en de afstanden waarover moest worden afgevoerd bedroegen vaak meer dan 80 kilometer. Hij zette knap een pendeldienst op om de gewonden af te voeren. Normaal gesproken zou het aantal gewonden de diensten van een volledige brancardcompagnie vereisen. Lt. Becker verkende zelf onvermoeibaar dagelijks afvoerroutes. Met zijn niet aflatende inspanningen en grote vindingrijkheid was hij verantwoordelijk voor de succesvolle afvoer van alle gewonden en dat strekte hem en de strijdkrachten tot grote eer.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • Foto 1: Matthew Becker
  • - Certificate of Service
    - Separation Qualification Record

Foto