TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Calver, Dennis Desmond John

Dienstnummer:
14328257
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Craftsman
Eenheid:
No. 1 Squadron, 4th Armoured Battalion Coldstream Guards, 6th Guards Tank Brigade, VIII Corps, British Army
Toegekend op:
1 maart 1945
Aanbeveling:
Op 16 november 1944, tijdens het gevecht om de oversteek van de Molenbeek in Nederland door de 184th Infantry Brigade, gesteund door het 4th Armoured Battalion van de Coldsteam Guards maar opererend vanuit de A.R.V. (Armoured Recovery Vehicle) van een ander squadron, viel Calver op niet alleen door zijn bereidheid gedurende de dag iedere taak op zich te nemen maar toen hij onder granaatvuur kwam meldde hij zich onmiddellijk als vrijwilliger om zich zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid bloot te stellen zodat het bergingswerk ongehinderd kon worden voortgezet. Het was grotendeels aan zijn energie en uitstekende werk onder vuur te danken dat deze berging zo snel werd voltooid.
Als gevolg van het snelle en geslaagde bergingswerk werden alle tanks van het open terrein weggehaald, de opritten naar de brug werden vrijgemaakt en meer tanks konden de Molenbeek oversteken en steun verlenen bij het consolideren van het bruggenhoofd.

Dennis Desmond John Calver, later toegevoegd aan No. 2 Squadron bij Bucholt aan de Siegfriedlinie raakte op 20 februari 1945 gewond door een granaat en een officier doodde die vlak bij hem stond
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto