TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Corrigan, John Francis

Dienstnummer:
J.23909
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 7 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
8 december 1944
Aanbeveling:
Deze officier heeft 40 operationele missies voltooid, allemaal met dit squadron en 16 als eerste bommenrichter met een Pathfinderbemanning. Onder een kalm en beheerst optreden verbergt F/Lt Corrigan een scherpe aanvalsgeest in actie die hem het uiterste vertrouwen van zijn bemanning oplevert. Deze officier heeft zich bewezen als een opmerkelijk lid van een prima bemanning en met zijn uitmuntende staat van dienst en zijn hardnekkinge vastberadenheid heeft hij een goed voorbeeld gesteld voor het squadron.

LG 36831/5636 (8th December 1944).
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flight Lieutenant (Waarnemend Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 7 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
22 mei 1945
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Deze officier is bezig aan zijn derde tour en heeft tot dusverre 68 missies voltooid, allemaal bij de Pathfinders. Hij heeft bij 48 gelegenheden als Master Bomber gefungeerd.
F/Lt Corrigan is een uitzonderlijk goede bommenrichter. Met zijn gretigheid en zijn koelbloedigheid in actie tegen de vijand heeft hij een hoog moreel bereikt bij de bemanning van de sectiecommandant waarmee hij vliegt. Altiijd bereid om moeilijkheden te overwinnen, zijn de hardnekkigheid en vastberadenheid om altijd het beste van zichzelf te geven zeer prijzenswaardig. Hij bezit een hoge graad van moed en opgewektheid onder alle omstandigheden. Hij heeft bewezen, door het tonen van een hoog peil van onbevreesdheid, vaardigheid en initiatief, een opmerkelijk lid van een dappere bemanning te zijn.

Tweede DFC toegekend in de vorm van een gesp te dragen op het lint van de eerste DFC.
LG 37088/2626 (22nd May 1945).

Bronnen

Foto