TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Turner, George Alexander

Dienstnummer:
1195329 (NCO)/115613 (Officer)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Bevorderingen:
? Sergeant
6 december 1941: Pilot Officer on Probation (emergency)
1 oktober 1942: Flying Officer on Probation (war sub)
6 december 1943: Flight Lieutenant (war sub)
3 januari 1948: appointment to commission as Flying Officer retaining rank as Flight Lieutenant Royal Auxiliary Air Force
1 april 1950: Flight Lieutenant
3 december 1954: period of service is extended by two years
31 december 1955 transfer to reserve

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 107 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
15 december 1942
Aanbeveling:
Op een dag in november 1942 waren Flying Officer Turner en Sergeant Liddle respectievelijk piloot en navigator van een vliegtuig dat opdracht had een fabriek in Ijmuiden aan te vallen. Boven het doel werd het toestel door luchtafweervuur geraakt. Een granaat die in het compartiment van de navigator ontplofte veroorzaakte veel schade en verwondde Sgt. Liddle aan zijn gezicht, armen, borst en benen. Ondanks dat zette F/O Turner zijn aanval door en Sgt. Liddle, zijn wonden negerend, loste zijn bommen op het doel. Onder veel moeilijkheden vloog F/O Turner, dapper geholpen door zijn navigator, het beschadigde toestel naar een vliegveld in dit land en landde veilig. Beide bemanningsleden hebben diverse missies voltooid en hebben voortdurend grote moed en plichtsbesef getoond.

Voor deze actie werd Sergeant Liddle onderscheiden met een DFM,
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flying Officer (1e Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 107 Squadron, Royal Air Force
Toegekend op:
14 december 1943
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Sinds de toekenning van het Distinguished Flying Cross heeft deze officier een groot aantal operaties tegen de vijand voltooid, waaronder aanvallen van zowel grote als geringe hoogte. Hij heeft uitzonderlijke gretigheid getoond, de vijand te bestrijden en al zijn aanvallen zijn uitermate succesvol geweest. In augustus 1943 was hij de leider van een formatie die een belangrijk doel in Frankrijk moest aamvallen. Kort na het passeren van de vijandelijke kust werd de formatie aangevallen door jagers. Howel de aanvallen tot boven het doel aanhielden liet F/O Turner zich door niets afleiden van het met succes voltooien van zijn missie. Hij loste zijn bommen onder felle tegenstand vanaf de grond en keerde veilig naar de basis terug.

Tweede DFC toegekend als gesp voor op het lint van de eerste DFC.

Bronnen

Foto