TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Hill, Alexander Cecil

Geboortedatum:
12 januari 1924 (Antrim/Noord-Ierland, Groot-Brittannië)
Overlijdensdatum:
1995
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Alexander Cecil Hill was lid van diverse padvinder verenigingen en beëindigde uiteindelijk zijn loopbaan bij de padvinders in 1960 als een leider op verschillende niveaus.
Werd in 1940 lid van de Civil Defence (CD). Werd medisch afgekeurd als gevolg van diverse verwondingen en bleef actief bij de CD tot het einde van de oorlog.
Na de oorlog ontving Alexander Hill een diploma voor Auditor en in 1952 huwde hij met Gertrude (Trudy) Frieslander.
Vier kinderen later besloot het gezin te verhuizen naar Adelaide, Australië, waar hij als accountant bij diverse firma's werkte tot zijn pensioen in 1988.
Overleed aan de gevolgen van kanker in 1995.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Eenheid:
Messenger, Civil Defence Service, Belfast.
Toegekend op:
19 september 1941
Aanbeveling:
Hoewel hij ernstig door elkaar was geschud door de explosie van een hoog-explosieve bom ging koerier Hill onmiddellijk de hoofdweg op en regelde het verkeer terwijl er dichtbij nog bommen insloegen. Later, toen de aanval heviger was geworden, werd hij met een dringend bericht naar het berichtencentrum gestuurd. Tijdens de rit werd hij twee keer door ontploffende bommen van zijn fiets geblazen maar elke keer stapte hij weer op en leverde uiteindelijk zijn bericht af. Hoewel hij duidelijk geschrokken was van zijn ervaringen weigerde hij op het berichtencentrum te blijven en ging naar zijn post terug waar hij gedurende de nacht uitstekend werk bleef doen.

Civil Division.
Belfast Gazette 1057/236.
British Empire Medal (BEM & EGM)

Bronnen

  • Foto 1: Mark Hill
  • - The Belfast Gazette, Issue 1057, dated 26th September 1941

Foto