TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Leger, Cyril Charles

    Geboortedatum:
    31 maart 1913 (Johannesburg, Zuid-Afrika)
    Overlijdensdatum:
    27 november 1942 (Leusden, Nederland)
    Nationaliteit:
    Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Cyril Charles Leger woonde aan het Beatrixplantsoen 23 te Bussum. Hij was de zoon van mijningenieur Liepman Leger (12 december 1883 Amsterdam) en Elsje Vischschraper (2 september 1883 Amsterdam - 8 december 1962 Vlaardingen). Zelf was hij Electrotechnisch ingenieur bij de Nederlandse Seintoestellenfabriek (NSF). Van geloof Nederlands Israëlitisch.
    Hij kwam in het Polizeiliches Durchgangslager Amersfoort terecht, waar hij werd ingeschreven onder gevangenennummer 1972. Bij een zogenaamde vluchtpoging is hij doodgeschoten. Zijn naam staat op een gedenkplaquette op Begraafplaats Gedenk te Sterven in Hilversum. Het gedenkteken is in 2011 echter gestolen.
    Volgens de Oorlogsgravenstichting is niet bekend waar hij begraven ligt. Dat zou, net als de op diezelfde dag bij een vluchtpoging doodgeschoten Willem Polak (26), de Nederlands Israëlitische Begraafplaats in Amersfoort kunnen zijn. Op deze begraafplaats is de exacte ligging van de Joodse slachtoffers die in Kamp Amersfoort zijn overleden echter niet bekend.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Bronnen

    Foto