TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

McCorriston, Percival Reginald

Geboortedatum:
15 oktober 1918 (Gladstone/Manitoba, Canada)
Overlijdensdatum:
1 november 2004 (Winnipeg/Manitoba, Canada)
Dienstnummer:
H87328
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Percy McCorriston verhuisde op jonge leeftijd naar Winnipeg en bezocht de Gladstone School. Toen hij nog jong was, werkte hij samen met zijn vader met paard en wagen als bezorger voor de Winninpeg Paint and Glass.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij bij de Winnipeg Rifles en werd op Buckingham Palace door Koning George VI onderscheiden met de Military Medal. Na de oorlog ging Percy in 1946 bij de brandweer van Winnipeg en ging als kapitein in 1983 met pensioen.
McCorriston was lang lid van het Fort Garry Legioen.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lance Sergeant
Eenheid:
Royal Winnipeg Rifles
Toegekend op:
4 november 1944
Aanbeveling:
Op 4 juli 1944 op het vliegveld van Carpiquet nam deze N.C.O., nadat de pelotonscommandant gewond was graakt, het commando over het peloton op zich, hergroepeerde de ordeloze groep mannen door onder onophoudelijk granaatvuur van sectie naar sectie te gaan en veroverde het doel van het peloton.
Toen door granaat- en mortiervuur zijn peloton verliezen had geleden en ordeloos werd, hergroepeerde A/L/Sgt. McCorriston zijn mannen en trok zich op bevel van zijn compagniescommandant terug op een positie in reserve.
Gedurende deze campagne heeft deze N.C.O. uitmuntende kwaliteiten van leiderschap, moed en plichtsbesef getoond. Hij wordt dienovereenkomstig aanbevolen.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto