TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Perrin, John Rowley "Jock"

Geboortedatum:
9 oktober 1916 (Melbourne/Victoria, Australie)
Overlijdensdatum:
18 september 1992 (Nieuw-Zeeland)
Nationaliteit:
Australische (1901-heden, Federaal Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 3 Squadron, Royal Australian Air Force
Toegekend op:
1 april 1941
Aanbeveling:
Wegens opmerkelijk leiderschap, vliegend bij Mersa-el-Brega
Perrin was de leider van een formatie van drie jagers op patrouille bij Mersa-el-Brega toen hij zag dat er bommen op de grond ontploften want 9 STUKA’s vielen onze troepen aan. Hij riep de anderen in zijn formatie op maar werd blijkbaar niet begrepen. Hoe dan ook, na goed rondgekeken te hebben naar mogelijk escorterende jagers dook Perrin op de STUKA’s af, vergezeld door slechts een van zijn kameraden.
Toen de twee omlaag doken werden ze door 15 Messerschmidts Me 110 aangevallen die Perrin niet had gezien en Perrin’s metgezel werd neergeschoten. Perrin schoot een van de STUKA’s en een Messerschmidt neer voordat een granaat in zijn benzinetank ontplofte waardoor zijn toestel in brand vloog en Perrin licht gewond raakte.
Ondanks de brand en zijn verwonding bleef Perrin de vijand aanvallen totdat zijn munitie op was. Hij maakte toen een noodlanding in de woestijn. Toen hij van zijn brandende toestel wegstrompelde, half verblind door olie en bloed werd hij door de pilotenn van de Messerschmidts onder vuur genomen die voortdurend op hem afdoken terwijl hij wanhopig naar de dekking van een boom rende.
Zijn vastberaden leiderschap en moed tegenover een veel sterkere tegenstander en zijn optreden na het gevecht hadden een zeer gunstige invloed op het moreel van de rest van het squadron.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-Vlieger)
Eenheid:
No. 3 Squadron, Royal Australian Air Force
Toegekend op:
24 september 1941
Mentioned in Dispatches

Bronnen

Foto