TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Gosby, Leonard

Dienstnummer:
7883192
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Sergeant (Waarnemend Sergeant)
Eenheid:
Royal Tank Regiment, Royal Armoured Corps (Boscombe, Hants)
Toegekend op:
9 september 1942
Uitgereikt voor:
Operatie Crusader
Aanbeveling:
Op 22 november 1941 bij Sidi-Rezegh, toen hij het bevel over een tank voerde steunde hij zijn squadroncommandant in een aanval op antitankgeschut. Toen de tank van zijn commandant door vijandelijk vuur buiten gevecht werd gesteld, reed hij verder naar voren om de bemanning te kunnen laten ontsnappen. Op dat moment werd zijn eigen tank buiten gevecht gesteld. Onder zwaar mitrailleurvuur liet hij zijn mannen eruit klimmen en hij verleende eerste hulp aan de gewonde chauffeur. Op het verzamelpunt nam hij het bevel over een andere tank op zich en kwam met een gemengd squadron in actie in een aanval op vijandelijke opstellingen van antitankgeschut. Deze N.C.O. toonde de grootste moed en vormde voortdurend een bron van inspiratie voor allen.
Op 23 december bij Antelat toonde hij onder vijandelijk granaatvuur dapperheid door de radio uit een tank weg te halen en die in de tank van zijn squadroncommandant te zetten op een moment dat het belangrijk was dat onderlinge communicatie gehandhaafd zou blijven. Hij was grotendeels verantwoordelijk voor de goede verbindingen binnen het squadron gedurende de hele operatie.
Military Medal (MM)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 35697 published on the 8 September 1942
    - eMedals

Foto