TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Urwin, Ernest

Dienstnummer:
3390716
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
4th Battalion Royal Tank Regiment, 33rd Armoured Brigade, 79th Armoured Division, British Army
Toegekend op:
12 juli 1945
Tijdens de oversteek van de Rijn in de nacht van 23 op 24 maart 1945 en vervolgens tijdens de ďveerdienstĒ uitgevoerd door A Sqn, 4th Bn Royal Tank Regiment op 25, 26, 27 en 28 maart toonde deze N.C.O. opmerkelijk plichtsbesef en uiterst prijzenswaardige kwaliteiten van leiderschap.
Aanbeveling:
Gedurende het grootste deel van deze periode voerde zijn Troop Commander niet het bevel over de groep vanwege een tekort aan officieren voor andere taken en Sgt. Urwin nam de volledige leiding over de groep op zich. In de beginfase van de operatie was er aanzienlijke activiteit van de vijand in de vorm van mortiervuur en sporadisch mitrailleurvuur op de vaste lijnen op de route die het squadron voor de veerdienst gebruikte. Ondanks dat bleef Sgt. Urwin met zijn vaartuig in actie om het gebruik en het beladen van het vaartuig aan te moedigen en er toezicht op te houden, niet alleen binnen zijn eigen groep maar ook voor anderen die toevallig van tijd tot tijd in de buurt waren.
LG 37172/3593
Military Medal (MM)

Bronnen

  • - Supplement to The London Gazette Issue 37172 published on the 10 July 1945
    - Cultman Collectibles

Foto