TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Di Chiara, Generso R.

Dienstnummer:
31 354 464
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Generso Di Chiara ging op 3 mei 1943 in dienst te Boston, Massachusetts. Hij diende in Europa bij Company D, 1st Battalion, 350th Infantry Regiment, 88th Infantry Division "Blue Devils".

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
Company D, 1st Battalion, 350th Infantry Regiment, 88th Infantry Division "Fighting Blue Devils", U.S. Army
Toegekend op:
1 november 1944
Aanbeveling:
Wegens dappere prestaties in actie op 25 september 1944 in de omgeving van Mendozza in Italië. Tijdens de aanval van de 350th Infantry werd een tegenaanval gelanceerd. In een poging de aanval af te slaan raakte de 81mm mortiermunitie snel op. De terugweg naar de ezelkaravaan waar extra munitie beschikbaar was, lag in het zicht van de vijand en onder moorddadig vuur van mitrailleurs, mortieren, geweren en artillerie. Sergeant Di Chiara meldde zich onmiddellijkk als vrijwilliger om met volledige minachting voor zijn leven en persoonlijke veiligheid de broodnodige munitie op te halen. Hij haalde het en bracht ezels mee terug beladen met munitie hoewel de vijand het pad bestookte met mitrailleurs en mortieren in een poging de bevoorrading te stoppen. Een ezel werd door hun vuur gedood. De actie van Sgt. Di Chiara redde de positie van het bataljon en stelde het in staat de aanval tegen de vijand voort te zetten. Zijn actie was een inspiratie voor allen die hem kennen en is een voorbeeld van de hoogste tradities van de strijdkrachten.

Toegekend voor moed bij grondgevechten bij Mendozza, Italië op 24 september 1944.
Certificaat gepresenteerd op 14 oktober 1948. Toekenning gedateerd op 1 november 1944.
Bronze Star  Medal (BSM)

Bronnen

  • Foto 1: Thomas Mercier
  • - Bronze Star Medal Certificate
    - Bronze Star Medal Citation
    - NARA-AAD

Foto