TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Onnen, Max

Geboortedatum:
17 november 1921 (Assen, Nederland)
Overlijdensdatum:
26 november 2015 (Warnsveld, Nederland)
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949)
Rang:
1e Luitenant
Toegekend op:
24 november 1950
Voordracht:
“Heeft zich door moedig optreden tegenover de vijand onderscheiden door zijn optreden tegen vijandelijke benden in de periode van Juli 1947 tot Juli 1949.
In het bijzonder door als batterijcommandant van een batterij lichte luchtdoelartillerie, waar het personeel onder meer werd ingezet voor het bewaken van de tot de Militaire Luchtvaart van het K.N.I.L. behorende vliegbases KALIDJATI, TJILILITAN, MAGUWO en MAOSPATI, blijk te geven van zeer goede aanvoerderseigenschappen, door tijdens deze periode met zijn troep voortdurend een intensieve patrouillegang te onderhouden, welke voor kwaadwilligen grote verliezen aan personeel en materieel opleverde en waardoor tevens herhaaldelijk belangrijke militaire gegevens werden verkregen.
Door dit beleidvol optreden te bereiken dat de aan zijn onderdeel toevertrouwde bewakingsobjecten voor sabotage en vijandelijke aanvallen bleven gevrijaard en de vele door hem uitgevoerde acties met uiterst geringe verliezen aan eigen zijde tot een succesvol einde konden worden gebracht”.

Bronzen Kruis (BK)
Periode:
Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949)

Toegekend met de gespen 1946, 1947, 1948, en 1949
Ereteken voor Orde en Vrede

Toegekend met gesp XXX.
Ereteken voor Langdurige Dienst als Officier
Draaginsigne Gewonden
Draaginsigne Veteranen

Bronnen

Foto