TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Corser, Richard George

Geboortedatum:
1920
Overlijdensdatum:
mei 1949
Dienstnummer:
85981
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Richard Corser volgde zijn opleiding aan Millmead, Shrewsbury en Malvern College waar hij lid werd van het O.T.C. Na het verlaten van de school werd hij opgenomen in het familiebedrijf van notarissen in Shrewsbury en voor het uitbreken van de oorlog ging hij bij de Shropshire Territorials. Toen hij werd opgeroepen kreeg hij zijn aanstelling bij de Shropshire R.H.A. en diende met de Britse Expeditiemacht in Frankrijk, Noord-Afrika, Italië en Duitsland. Hij bereikte de rang van kapitein toen hij bij het Britse Rijnleger diende en eind 1945 liep hij een ziekte op waardoor hij als invalide thuis moest blijven. Hij herstelde nooit helemaal en stierf in mei 1949; zijn as werd bijgezet in het familiegraf in Bourton-on-the-Water in Gloucestershire.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
51st Medium Regiment R.A., Headquarters Royal Artillery, Fifth Army, British Army
Toegekend op:
19 april 1945
Aanbeveling:
Deze officier heeft zich gedurende de campagne onderscheiden door zijn moed en vasthoudendheid in zijn taken bij vooruitgeschoven troepen en geschutsbatterijen. Hij heeft tijdens alle grote slagen van het 5de Leger tot aan mei gefungeerd als voorste waarnemer en was weer F.O.O. tijdens de slag om Cassino waar hij de Canadese infanterie vergezelde bij de doorbraak door de Hitlerlinie. Bij meer dan een gelegenheid is hij verantwoordelijk geweest voor het afslaan van vijandelijke tegenaanvallen en zijn behandeling van het vuren van het regiment is opmerkelijk wat betreft snelheid en nauwkeurigheid. Onder vuur vertoont hij steeds grote kalmte en moed die van de grootste waarde zijn voor zijn mannen en in alle aspecten van zijn activiteiten is hij een opmerkelijk groepscommandant.

WO 373/11/231
LG 37039/2073
Military Cross (MC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Met "8th ARMY"-gesp.
Africa Star
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Temporary Captain (Tijdelijk Kapitein)
Eenheid:
Royal Regiment of Artillery
Toegekend op:
11 januari 1945
Mentioned in Dispatches
Periode:
Naoorlogse Periode (1945-Heden)
Rang:
Captain (Kapitein)
Toegekend op:
3 november 1950
Efficiency Medal / Territorial Decoration

Bronnen

Foto