TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Beveren, van, André

Geboortedatum:
24 oktober 1921
Overlijdensdatum:
1 april 2005
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

André van Beveren werd op 10 oktober 1940 voor het eerst gearresteerd wegens het schreeuwen van "Oranje Boven" en het zingen van Vaderlandse Liederen. Op 22 juni 1941 werd hij in Amsterdam opnieuw gearresteerd wegens de verkoop van illegale vlugschriften. Aanvankelijk vastgehouden in het politiebureau aan de Euterpestraat, werd hij overgebracht naar Kamp Schoorl. Hiervandaan werd hij via Kamp Amersfoort als politiek gevangenen getransporteerd naar Kamp Neuengamme. Op 1 augustus 1942 werd André van Beveren overgebracht naad Konzentrationslager Dachau. Hier werd hij te werk gesteld in het Aussenlager Gendorf. Aan het eind van de oorlog werd hij op een zogenaamde dodenmars gestuurd en wist zich op 29 april 1945 onderweg in een korenveld te verbergen en werd kort daarna opgevangen door Amerikaanse troepen.
Na veel omzwervingen lukte het hem terug te keren naar Nederland en trad op 18 juli 1945 in dienst bij de Politieke Opsporingsdienst (P.O.D.).

Thuiskomst André van Beveren

Thuiskomst André van Beveren

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Bronnen

Foto