TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Waters, Thomas

Geboortedatum:
12 oktober 1914
Overlijdensdatum:
30 september 1955
Dienstnummer:
4689589
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Na de oorlog werd Waters postbode in Conisbrough.Hij kwam op 30 september 1955 op tragische wijze om het leven toen hij tijdens zijn bestelronde een weg overstak.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Corporal (Korporaal)
Eenheid:
Troops HQ, Headquarters, 5th Parachute Brigade, 6th Airborne Division, British Army
Toegekend op:
31 augustus 1944
Uitgereikt voor:
Operatie Deadstick
Aanbeveling:
Wegens opvallende dapperheid en koelbloedigheid onder vijandelijk vuur en plichtsbesef tijdens luchtlandingsoperaties in de omgeving van Ranville op 6 en 7 juni 1944. Op 6 juni meldde Corporal Waters zich als vrijwilliger om een gewonde man uit een ongedekte positie binnen te brengen. Onder nauwkeurig vuur van sluipschutters die al veel verliezen hadden veroorzaakt, ging hij koelbloedig naar voren en bracht de gewonde man binnen. Hij hervatte toen zijn werk, het leggen van een signaalkabel langs een ongedekte route onder voortdurend vuur van sluipschutters en kleine wapens. Toen de kabel door vijandelijk vuur kapot ging Cpl. Waters onder vuur weer op weg en repareerde hem. Bij diverse gelegenheden ging deze N.C.O. er vrijwillig op uit en herstelde verbindingen in het volle zicht van de vijand. Door zijn moed en volledige minachting voor persoonlijk gevaar hield Cpl. Waters de verbinding in stand tussen het brigadehoofdkwartier en een bataljon dat een vitale positie bezette.
Military Medal (MM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

"Pacific" gesp
Burma Star

Bronnen