TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Harding, Geoffrey Clarence

    Dienstnummer:
    140848
    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Pater Harding kwam in 1943 bij de Royal Air Force Chaplains Branch (Geestelijke Dienst). Geplaatst in 1944 bij een Mobiele Radar Eenheid wordt er aangenomen dat hij de eerste RAF priester is die tijdens D-Day op de Normandische stranden landde.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    The Reverend (Priester)
    Eenheid:
    Royal Air Force Chaplains’ Branch
    Toegekend op:
    14 november 1944
    Aanbeveling:
    Deze aalmoezenier landde op D-Day met een eenheid op de stranden van Normandië. Het strand werd zwaar gebombardeerd en lag vol met doden en gewonden. Mr. Harding was 36 uur in touw, de meeste tijd onder gericht vuur, verzorgde de gewonden en begroef de doden. Hij stelde een inspirerend voorbeeld en was verantwoordelijk voor het behoud van vele levens. In de avond van D-Day liep hij over een weg die onder vuur lag naar een dorp dat in vijandelijke handen was. Hij ging een huis binnen waar veel sluipschutters zaten en kreeg water dat hij terugbracht naar de gewonden. Zijn moed en minachting voor eigen veilighheid waren hoge lof waardig.

    LG 36793/5210
    WO 373/96/384
    Military Cross (MC)

    Bronnen

    Foto