TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Brasser, Jacob

    Geboortedatum:
    11 maart 1915 (Westkapelle/Zeeland, Nederland)
    Overlijdensdatum:
    20 juli 1943 (Leusden/Utrecht, Nederland)
    Begraven op:
    Nederlands Oorlogsgraven Westkapelle
    Rij: 1. Graf: 13.
    Nationaliteit:
    Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Jacob Brasser woonde in Westkapelle aan de Zuidstraat A 107. Hij was de zoon van Johannes Brasser en Barbara Westerbeke. Hij was ongehuwd en timmerman van beroep. Jacob Brasser was lid van het verzet bij de OD en de verzetsgroepen Van Beest en De Pagter. Hij onttrok zich aan de verplichte tewerkstelling in Duitsland en stortte zich vanaf dat moment volledig in het verzet. Op 13 augustus 1942 werd hij gearresteerd.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Burger
    Toegekend op:
    2 januari 1950
    Heeft zich door moedig optreden tegenover den vijand onderscheiden door in November 1941 als medewerker toe te treden tot een belangrijke inlichtingengroep op militair gebied in bezet Nederland en als zodanig militaire gegevens te verzamelen en door te geven van vijandelijke kustopstellingen en van een radio-peilstation in Zeeland, totdat hij in Augustus 1942 werd gevangen genomen en in Juli daaropvolgende werd gefusilleerd. Door dit optreden belangrijke diensten te bewijzen aan de Geallieerde oorlogvoering en de Nederlandse Regering.

    Koninklijk Besluit nummer 9.
    Bronzen Kruis (BK)

    Bronnen