TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Bruins, Frans

Geboortedatum:
17 augustus 1917 (Kampen/Overijssel, Nederland)
Dienstnummer:
17.08.17.010
Nationaliteit:
Nederlandse (1815-heden, Koninkrijk)

Biografie

Frans Bruins maakte deel uit van de Zaanse illegaliteit onder de schuilnamen Frans C., Frans Commandant, Frans Zuid, Franse en De dooie.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Toegekend op:
31 maart 1952
Heeft zich in verband met vijandelijke actie door moedig en beleidvol optreden onderscheiden en daarmede het belang van het Koninkrijk gediend in de latere jaren der bezetting, door actief deel te nemen aan vele geslaagde pogingen tot sabotage van het verkeer te land en te water in het gewest Noord-Holland, welke sabotage van hogerhand, hetzij uit het Algemeen Hoofdkwartier van de Binnenlandse Strijdkrachten te AMSTERDAM, danwel uit het Gewestelijk Sabotage Commando te ALKMAAR of ZAANDAM, werd opgedragen; dikwijls geschiedde dit in zodanig algemene zin dat veel aan initiatief en beleid van de uitvoerders werd overgelaten. Door deze sabotage-acties werd het Duitse verkeer dusdanig in de war gestuurd dat de oorlogvoering tegen de geallieerden nadelig werd beinvloed.

KB nr 98
Kruis van Verdienste (KV)

Bronnen

Foto