TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Campbell, Duncan

    Nationaliteit:
    Britse (1801-heden, Koninkrijk)

    Biografie

    Duncan Campbell overleefde het zinken van de Vimeira en verliet het schip in de sloep van de kapitein die door de U-boot gevangen werd genomen. Hij had toen de leiding over de boot met 16 inzittenden. De volgende dag werden ze opgepikt door de Britse koopvaarder ss Sylvia de Larrinaga die op 14 augustus werd getorpedeerd door de Italiaanse onderzeeboot Reginaldo Guiliani en tot zinken werd gebracht. De mannen van de Vimeira verlieten het schip in hun eigen sloep en werden na 28 dagen opgepikt door de Siranger en uiteindelijk op 20 september bij Takoradi op Ceylon aan land gezet.

    Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

    Periode:
    Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
    Rang:
    Second Officer
    Eenheid:
    s.s. Sylvia De Larrinaga, British Merchant Navy
    Toegekend op:
    16 maart 1943
    Aanbeveling:
    Het schip dat alleen voer, werd getorpedeerd en zonk binnen vier minuten. Ondanks het snelle zinken gingen slechts drie levens verloren. Alle anderen aan boord, waaronder 16 overlevenden van een ander schip, kwamen weg in twee sloepen, vier vlotten en een motorsloep. De mannen op de vlotten werden door de sloepen opgepikt en iedereen kwam uiteindelijk in veiligheid.
    De Eerste Officier, die de leiding had in een sloep die een reis van 28 dagen maakten voordat hij werd opgepikt, toonde moed en vindingrijkheid bij de leiding over operaties en het was aan zijn uitstekende organisatie en zeemanschap te danken dat de sloep met zijn 25 inzittenden de veiligheid bereikte. Hij werd bekwaam bijgestaan door de scheepstimmerman Rosa die steeds initiatief toonde en een van de boten, die tijdens het strijken was omgeslagen, overeind bracht.
    De motorsloep, met 17 overlevenden aan boord, maakte een reis van 28 dagen voordat hij werd opgepikt. Hij stond onder leiding van Tweede Offcier Campbell die tijdens de reis, ondanks het feit dat hij in drie dagen tijd twee keer was getorpedeerd, moed, vaardigheid en leiding toonde bij het omgaan met de sloep en bij de verzorging van de inzittenden. Hij had eerder de leiding over deze sloep gehad nadat zijn eigen schip tot zinken was gebracht.

    Het ss Sylivia de Larrinaga werd op 14 augustus door de Italianse duikboot Reginaldo Giuliani getorpedeerd; de Eerste Officier werd onderscheiden met de M.B.E.en de scheepstimmerman met de B.E.M.
    Member of the Order of the British Empire (MBE)

    Bronnen

    Foto