Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Harmon, Millard Fillmore Jr. "Miff"

Geboortedatum:
19 januari 1888 (Fort Mason/California, Verenigde Staten)
Overlijdensdatum:
26 februari 1945 (Marshall Islands)
Vermeld op:
National Memorial Cemetery of the Pacific
Dienstnummer:
0-3406
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant General (Luitenant-generaal)
Eenheid:
South Pacific Area, U.S. Army Air Forces
Toegekend op:
11 februari 1943
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika heeft het genoegen een Navy Distinguished Service Medal uit te reiken aan Lieutenant General Millard Fillmore Harmon, Jr. (ASN: 0-3406), United States Army Air Forces, wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten verleend in een positie van grote verantwoordelijkheid aan de Regering van de Verenigde Staten als Commanding General van de United States Army Forces in de zuidelijke Pacific vanaf 1 juli 1942. Door zijn intensive en loyale samenwerking, planning en bevelvoering van de U.S. Army Air Forces in de zuidelijke Pacific droeg Major General Harmon aanzienlijk bij aan de campagne op de Solomoneilanden die in augustus 1942 begon. Zijn leiderschap, onvermoeibare plichtsbetrachting en hartelijke samenwerking vormden een inspirerend voorbeeld voor alle troepen in de zuidelijke Pacific en kwamen overeen met de beste tradities van de Amerikaanse Marine.

Board Awards Meeting
Distinguished Service Medal - Navy/USMC
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant General (Luitenant-generaal)
Eenheid:
Pacific Area, U.S. Army Air Forces
Toegekend op:
12 juli 1944
Distinguished Service Medal - Army (DSM)
Aanbeveling:
De President van de Verenigde Staten van Amerika, daartoe gemachtigd door het besluit van het Congres van 9 juli 1918, heeft het genoegen een Army Distinguished Service Medal toe te kennen aan Lieutenant General Millard Fillmore Harmon (ASN: 0-3406), United States Army Air Forces, wegens uitzonderlijk waardevolle en opmerkelijke diensten in een positie met grote verantwoordelijkheid verleend aan de Regering van de Verenigde Staten van augustus 1941tot 1 juli 1944. De uitzonderlijk opmerkelijke prestaties van General Harmon en zijn toegewijde bijdrage in dienst van zijn land strekken hem en de United States Army Air Forces tot de hoogste eer.


War Department, General Orders No. 56
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant General (Luitenant-generaal)
Aanbeveling:
Aan Lieutenant General Millard Fillmore Harmon, Jr. (ASN: 0-3406), United States Army Air Forces, is een Distinguished Flying Cross toegekend wegens uitzonderlijke prestaties in de lucht tijdens de Tweede Wereldoorlog. De vaardige en vurige manier waarop hij de vijand heeft opgezocht en hem vernietigd, zijn plichtsbesef en moed onder alle omstandigheden dienen als voorbeeld voor zijn medevliegers. Zijn actie bij al deze gelegenheden strekken hem en de strijdkrachten van de Verenigde Staten tot de hoogste eer.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
Rang:
2nd Lieutenant (2e Luitenant)
Eenheid:
13e Group de Combat, Armťe de l'air

Met bronze star
Croix de Guerre (1914-1918)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant General (Luitenant-generaal)
Commander of The Most Honourable Order of the Bath (KCB/DCB)

Bronnen