TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kelly, John Gordon Christie

Geboortedatum:
29 september 1916 (Glasgow, Groot-Brittannië)
Dienstnummer:
53685
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

John Kelly emigreerde naar Zuid-Afrika waar hij werk vond als ingenieur en woonde in Uitenhage, Kaapprovincie maar ook in Braamfontein. Maar toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak kwam hij op 12 april 1940 bij de Union Defence Force in Johannesburg.
In het tweede gedeelte van zij diensttijd diende hij bij de 38th Railway Construction Company in Egypte en daarna in Italy,
Hij ging met verlof op 4 oktober 1945



Bevorderingen:
?
?
3 februari 1944: Temporary Captain

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Lieutenant (Eerste Luitenant)
Eenheid:
2nd Battery, 1st South African Anti Tank Regiment, 1st South African Division
Toegekend op:
24 september 1942
Aanbeveling:
Op zondag 12 juli 1942 werkte Lieutenant Kelly’s eenheid samen met het 24th bataljon, 26th Australian Brigade in het gebied rond Teli-Es-Eisa. De eenheid lag in stelling langs de zuidelijke helling van een heuvelrug die laat in de middag onder zeer zwaar vuur van granaten, mortieren en mitrailleurs kwam toen de vijand een sterke aanval lanceerde. Ondanks het zware vuur en zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid ging Lt. Kelly bij al zijn kanonnen langs die langs een uitgestrekt front lagen en door zijn kalmte en uitmuntende voorbeeld handhaafde hij het moreel op het hoogste niveau. Bij een geschutsstellnig waar het vuur uitzonderlijk zwaar was bleef hij in het open terrein om eerste hulp te verlenen aan een gewonde Australiër, ondanks dat hij een lichte verwonding aan zijn voorhoofd opliep bleef hij bij de gewonde totdat het donker werd. Lt. Kelly had eerder ernstige brandwonden opgelopen door een granaatsplinter maar ondanks xzijn verwondingen bleef hij op zijn post.
Military Cross (MC)

Bronnen

Foto