TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Warren, Thomas Charles

Dienstnummer:
14729536
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Private (Soldaat)
Eenheid:
3 Monmouthshire Regiment
Toegekend op:
1 maart 1945
Aanbeveling:
Op 30 november kreeg de compagnie van Pvt Warren opdracht om Broekhuizen in te nemen. De vijand bestond uit elite soldaten die hardnekking vochten om een van de laatste buitenposten op de westelijke oever van de Maas te verdedigen. De compagnie slaagde erin het dorp binnen te trekken voordat het donker werd maar er zaten nog een vrij groot aantal vijandelijke sluipschutters verborgen in de huizen.
Pvt. Warren was koerier van het peloton en tijdens de nacht werd hij diverse keren voor gevaarlijke trips op weg gestuurd en hij hoorde geluid in het huis waar hij langskwam. Op eigen initiatief ging hij het huis alleen binnen, ontdekte drie Duitsers en slaagde erin ze gevangen te nemen.
Later, nog steeds op eigen initiatief en alleen slaagde hij erin nog meer vijandelijke sluipschutters te verrassen. Alles bijeen nam hij tijdens de nacht 12 man gevangen en allemaal door zijn eigen toedoen.
Zijn opgewektheid en zijn persoonlijke moed waren het gesprek van de dag onder zijn kameraden.
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto