TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

O'Conner, Edward

Geboortedatum:
1923 (Kendal/Cumbria, Groot-BrittanniŽ)
Dienstnummer:
1098816 (NCO)/174075 (Officer)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Acting Flying Officer (Waarnemend 1ste Luitenant-vlieger)
Eenheid:
No. 405 (Vancouver) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
13 oktober 1944
Aanbeveling:
Deze officier is een zeer deskundig en vastberaden gezagvoerder. De meeste operaties waaraan hij heeft deelgenomen waren tegen sterk verdedigde vijandelijke doelen. Bij veel gelegenheden hebben hij en zijn bemanning in groot gevaar verkeerd toen ze door vijandelijke jagers werden aangevallen en beschoten door luchtafweer maar door vaardig om te gaan met zijn toestel en uitmuntend leiderschap, heeft deze officier zijn toestel met bemanning veilig naar eigen gebied teruggebracht. Het goede voorbeeld dat deze officier heeft gesteld is hoge lof waardig.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Flight Lieutenant (Kapitein-vlieger)
Eenheid:
No. 405 (Vancouver) Squadron, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
16 januari 1945
Distinguished Flying Cross (DFC)
Aanbeveling:
Flight Lieutenant OíConnor is een zeer efficiŽnt piloot en gezagvoerder van een bemanning die nu twee operationele tours heeft voltooid. De doelen die door deze officier zijn aangevallen omvatten dergelijke zwaar verdedigde steden als Berlijn, Keulen en Stuttgart. Gedurende zijn lange en afwisselende operationele loopbaan heeft deze officier een gretigheid voor offensieve acties tegen de vijand ontwikkeld die hem heeft onderscheiden van zijn kameraden. Hij heeft een rustig en gereserveerd karakter maar bezit moed en initiatief welke zijn meest opmerkelijk kwaliteiten zijn. Deze officier heeft ongetwijfeld veel met zijn persoonlijk voorbeeld van plichtsbesef gedaan om het moreel van zijn bemanning op een hoog peil te handhaven.

Bronnen

Foto