TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Huggett, Frank Arthur John

Geboortedatum:
10 februari 1912
Dienstnummer:
7889194
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Frank Huggett werkte voor de oorlog als eigenaar van een winkel. Hij meldde zich op 7 februari bij het Britse leger, ging naar het Royal Tank Regiment en werd geplaatst bij het 5th Battalion, R.T.R. Na het uitbreken van WO 2 had zijn eenheid dienst gedaan in Frankrijk bij de British Expeditionary Force, deel uitmakend van de 2nd Armoured Brigade in de 1st Armoured Division totdat ze via Cherbourg werden geëvacueerd.
Hij landde met zijn eenheid eind december in Suez en deed intensief dienst tijdens de oorlog in de woestijn. Op de dag die volgde op de actie waarvoor hij de Military Medal ontving, 23 november 1941, werd hij bij Sidi-Rezegh in Libië krijgsgevangen gemaakt: zijn tank werd vernield en hij werd opgepakt, lijdend aan oorlogsmoeheid. Huggett bleef ongeveer 14 dagen in een Duits veldhospitaal in Derna, werd daarna over zee geëvacueerd maar werd op 10 december 1941 getorpedeerd voor de zuidkust van Griekenland. Huggett verbleef ongeveer 12 uur in het water, werd opgepikt en in Navarino in Griekenland aan land gezet. Hij bracht daarna ongeveer drie maanden door in afschuwelijke omstandigheden. Hij werd overgeplaatst naar Tuturano in Italië waar hij op 6 maart 1942 aankwam in Kamp 85; hij werd daarna op 6 november 1942 overgeplaatst naar Kamp 65 bij Gravina, gevolgd door Kamp 73 op Capri op 29 juni 1943.
Na de overgave van Italië in 1943 probeerde hij zich bij de Joegoslavische partizanen aan te sluiten. Hij werd echter ten oosten van Udine door een Duitse patrouiille weer opgepakt en op 28 september 1943 door de Duitsers naar het noorden afgevoerd naar Stalag 18A bij Spittal in Ooostenrijk, daarna zat hij vanaf 17 december 1943 in een werkkamp in Sankt Marein bij Merzal in Oostenrijk, werd daar te werk gesteld bij de administratie en bleef daar tot aan zijn bevrijding op 14 april 1945.
Na de oorlog bleef Huggett bij het Britse leger en diende met het 5th Battalion, R.T.R. in Duitsland.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Aanbeveling:
Op 22 november bij Sidi-Rezegh toonde Sgt. Huggett opvallende dapperheid gedurende een moeilijke operatie. In de loop van de dag herstelde hij onder zwaar vuur een verstopping in een brandstofleiding, keerde naar zijn squadron terug en bleef tijdens de rest van de actie doorvechten met zijn tank. Gedurende de hele operatie heeft hij een uitmuntend voorbeeld gesteld voor de mannen van het bataljon. Ik vind dat zijn persoonlijke moed onder omstandigheden van groot gevaar het onmiddellijk toekennen van een onderscheiding waard is.

In eerste instantie voorgedragen voor een Distinguished Conduct Medal
Military Medal (MM)

Bronnen

Foto