TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Redfearn, Christopher

Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Sergeant
Eenheid:
1st King's Dragoon Guards, 1st Armoured Division, British Army
Toegekend op:
19 augustus 1943
Aanbeveling:
Op 27 april 1943 bij de weg bij Pont du Fahs, PO 385, was Sgt Redfearn Troop Sgt van het voorste peloton dat naar de Pont du Fahsweg ging. Ze stuitten op een mijnenveld, de pantserwagen van een ander peloton werd buiten gevecht gesteld en de bemanning door vuur vastgenageld.
Sgt Redfearn kwam door het mijnenveld op de rechterflank door zelf veel mijnen weg te halen en leidde met twee andere pelotons die door de opening waren gekomen, de aanval op de bunker en de aangrenzende versterkingen die de vijand bezet hield; toen de wagens naderden vluchtte de vijand de bergen in en velen werden door Besavuur gedood voordat ze in dekking konden komen. Er werd toen bevel ontvangen om de heuvels in het oosten te zuiveren. Ze stuitten op een ander mijnenveld en bij het ruimen van de mijnen stapte Sgt Redfearn op een S mijn en raakte ernstig gewond aan zijn benen. De uitmuntende vooruitgang die die dag werd geboekt was grotendeels aan Sgt Redfearn te danken.
Military Medal (MM)

Bronnen

  • Foto 1: Dave Matheson
  • - Familie geschiedenis
    - National Archives WO 373/25

Foto