TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

May, Wilfred Reid "Wop"

Geboortedatum:
30 maart 1896 (Carberry/Manitoba, Canada)
Overlijdensdatum:
21 juni 1952 (Provo/Utah, Verenigde Staten)
Nationaliteit:
Canadese (1931-heden, Constitutionele Monarchie)

Biografie

Captain Wilfred May was een vliegende aas tijdens de Eerste Wereldoorlog en heeft 13 luchtoverwinningen op zijn naam staan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij van 1942 tot 1946 commandant van No.2 Air Observer School in Edmonton en leidinggevende van alle vliegeniersscholen in het westen van het land in de functie van District Manager van de Canadian Pacific Airlines. Hij was tevens betrokken bij een reddingsorganisatie, die zich inzette om Amerikaanse bemanningsleden van gecrashte vliegtuigen in het achterland te redden.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
Rang:
Acting Captain (Waarnemend Kapitein)
Eenheid:
No. 209 Squadron, Royal Flying Corps
Toegekend op:
3 december 1918
Aanbeveling:
Deze officier heeft talloze offensieve patrouilles en bombardementen van geringe hoogte uitgevoerd en heeft zich bij alle gelegenheden bewezen als een moedig piloot. Hij heeft zeven vijandelijke toestellen voor zijn rekening genomen; twee ervan tijdens ťťn vlucht. Zijn ijver en minachting voor persoonlijk gevaar zijn de hoogste lof waardig.
Distinguished Flying Cross (DFC)
Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
Toegekend op:
1918
British War Medal 1914-1920
Periode:
Eerste Wereldoorlog (1914-1918)
Toegekend op:
1919
Victory Medal 1914-1918
Toegekend op:
1935
Burger versie
Officer of the Order of the British Empire (OBE)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Group Captain
Eenheid:
RCAF Rescue Service, Royal Canadian Air Force
Toegekend op:
1947
Aanbeveling:
Mr. Wilfred Reid May, Canadees staatsburger, verleende van januari 1942 tot januari 1946 waardevolle diensten aan de United States Army Air Force in zijn hoedanigheid van directeur van de school voor luchtwaarnemers op het gemeentelijk vliegveld van Edmonton en later als districtsmanager van Canadian Pacific Airlines leende vrijwillig het personeel en de faciliteiten van zijn school uit om de ononderbroken levering van vliegtuigen naar de Aleoeten en Alaska te verzekeren. Hij bedacht een plan voor redders uit de lucht voor het redden van vliegers in de rimboe en nadat hij een groep getrainde parachutisten had gevormd leverde hij een reddingsdienst voor Amerikanen zowel als Canadezen en redde zo veel van onze vliegers het leven. Daarmee volgde hij de hoogste tradities van het Dominion of Canada.
Met palm
Medal of Freedom
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Wing Commander (Luitenant-Kolonel-Vlieger)
Eenheid:
Para-Rescue Service, Royal Canadian Air Force
RCAF Para-Rescue Badge

Bronnen

Foto