TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Radcliff, Frank B.

Dienstnummer:
0-666986
Nationaliteit:
Amerikaanse (1776 - heden, Republiek)

Biografie

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
1st Lieutenant (1e Luitenant)
Eenheid:
485th Fighter Squadron, 370th Fighter Group, U.S. Army Air Forces
Toegekend op:
22 oktober 1944
Aanbeveling:
"First Lieutenant Frank B. Radcliff en een mede piloot vlogen na een beschieting over een vijandelijk vliegveld bij St. Quentin en stuitten op een muur van luchtafweer vanuit diverse batterijen op de grond. Een van die batterijen, bestaande uit vijf of zes kanonnen raakte het andere toestel, wat Radcliff kon zien aan de lichtspoormuntie; het andere toestel raakte zwaar beschadigd en vloog nog maar op een motor. Met minachting voor eigen veiligheid, draaide 1st Lt Radcliff zijn vliegtuig in de baan van het geschut op de grond en viel deze zwaar bewapende stelling aan waarbij hij de hele bemanning doodde of verwondde en het geschut uitschakelde. Met zijn dapperheid hielp hij zijn kameraad uit de gevarenzone te vliegen. Hoewel hij nog weinig brandstof had en er niet geïdentificeerde toestellen in de buurt waren bleef 1st. Lt. Radcliff het kreupele vliegtuig beschermen. Tijdens de hele terugreis moest hij vanwege het weer op instrumenten vliegen en samen met nog meer flak op diverse plaatsem maakte dat gevaar alleen maar groter maar hij slaagde erin zich en zijn kameraad veilig terug te brengen naar hun basis in Engeland."

Op 22 oktober 1944 maakte Lt-col Serh J. McKee, Air Corp Deputy Commander de volgende opmerkingen:

"1 Goedgekeurd.
2. Lt Radcliff heeft zich onderscheiden als één van de opmerkelijke piloten in zijn squadron en heeft 71 operationele vluchten gemaakt.
(Frank B. Radcliff werd later bevorderd tot Captain en maakte in totaal 88 operationele vluchten in Europa."

Lt. Frank B. Radcliff werd op 21 oktober 1944 door Major Walter C. Hearne Air Corps, Commanding voorgedragen voor een D.F.C.
Distinguished Flying Cross (DFC)

Bronnen

  • Foto 1: Valorie Radcliff Noury
  • Photo copy DFC Award Recommdation stating "approved" en medaille

Foto