TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Harrison, Wilfred

Dienstnummer:
5945343 (NCO)/253153 (Officer)
Nationaliteit:
Britse (1801-heden, Koninkrijk)

Biografie

Wilfred Harrison diende eerst in Palestina tijdens de Arabische opstand. Na zijn dappere optreden in Vlaanderen kreeg Harrison in december 1942 een aanstelling als 2nd Lieutenant bij het Pioneer Corps en nadat hij naar India was overgeplaatst kwam hij terecht op het hoofdkwartier van de Chindits in Gwalior Palace maar werd op 8 juni 1944 uit de dienst ontslagen na een vonnis van een krijgsraad te velde.

Heeft u zelf meer informatie over deze persoon? Lever het aan!

Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)
Rang:
Warrent Officer 2nd Class (Vaandrig 2e Klasse)
Eenheid:
"B" Company, 2nd Battalion Bedfordshire and Hertfordshire Regiment, 10th Infantry Brigade, 4th Infantry Division, British Army
Toegekend op:
22 oktober 1940
Aanbeveling:
De voorste positie van B Company bij Avelgem lag onder vijandelijk vuur toen werd gemeld dat P.S.M. Warren ernstig gewond was geraakt en niet naar voren kon komen. C.S.M. Harrison vroeg onmiddellijk om vrijwilligers en met Pvt Peakes ging hij, nog steeds onder vuur van granaten en geweren op weg en zonder acht te slaan op zijn eigen veiligheid bracht hij de gewonde Warrant Officer terug. Tijdens de terugtocht door De Panne raakte zijn compagniescommandant ernstig gewond. Hij regelde dat hij werd teruggebracht naar het strand en nam toen de leiding over de compagnie op zich. Hij verkreeg een motorfiets en vond onder zwaar vuur een alternatieve route naar het strand om de verliezen van de compagnie te beperken. Hij slaagde er zo in ongeveer 75% van de compagnie naar het strand te brengen waar hij ze onder controle had. Tijdens de terugtocht door Vlaanderen vormde C.S.M. Harrison met zijn onwankelbare moed en leiderschap een uitstekend voorbeeld voor degenen om hem heen.
Distinguished Conduct Medal (DCM)
Periode:
Tweede Wereldoorlog (1939-1945)

Gesp: Palestine
General Service Medal 1918-1962

Bronnen

Foto